Szénmonoxid mérés

A szénmonoxid színtelen szagtalan gáz.. Csak műszerrel, szénmonoxid érzékelővel tudjuk érzékelni a légtérben. Csak nyilt égésterű készülékeknél fordulhat elő a légtérben szénmonoxid. Kondenzációs kazánnál, túrbós kazánnál kicsi az esély  (szinte semmi)  a szénmonoxid visszaáramlásra. Parapetes konvektornál csak hiba esetén, a fűtődob kirepedése esetén van lehetősége a szénmonoxidnak a légtérbe kerülésére.

A kéménybe kötött kazánoknál, átfolyós vízmelegítőknél van elég sok esély a szénmonoxid  visszaáramlásra.  Itt a rendszeres karbantartással, és a szerelői méréssel megelőzhetjük a gondokat.

A nyílt égésterű készülékeknél a füstgáz minden akadály nélkül távozik a kéményen keresztül, ha a készülék karban van tartva, és a kémény is megfelelő állapotban van.

De ha az égéstermék nem tud a kéményen keresztül távozni valami okból, belekerül a légtérbe. A szénmonoxid mértéke az alábbi hatással van a szervezetünkre.

Azért a nem túl régi készülékekben már van füstgáz visszaáramlás érzékelő. Ez természetesen nem a szénmonoxid szintet méri, hanem a visszaáramló füstgáz hőmérsékletét. Nem megfelelő érték esetén lekapcsolja a készüléket.

Ha bármiféle szénmonoxiddal összefüggő kérdése van hívjon!

Borbély János: 06 30 826 0130

Budapest területén Zuglóban, Rákospalotán, Pestújhelyen, Újpesten és a kerületek vonzáskörzetében vállalunk műszeres  szénmonoxid mérést.

 

 

 

 

 

Szénmonoxid mérés Zuglóban, vonzáskörzetében, Szénmonoxid mérés Rákospalota, Újpest, Pestúlyhely, Mátyásföld. Szénmonoxid mérés XIV. XV. XVI. kerület.