Gázkonvektor szerviz

Zuglóban, Rákospalotán, Pestújhelyen, Újpesten, Mátyásföldön, Angyalföldön,  IV. kerületben, a XIII. kerületben, XIV. kerületben, XV. kerületben, XVI. kerületben konvektor javítást gyors határidővel, konvektor éves karbantartást, éves ellenőrzést előre egyeztetett időpontban tudunk vállalni.

Fég konvektorok, gázkonvektorok viszonylag egyszerűen javíthatóak. Mi is a sok megjavított gázkonvektor tapasztalati alapján tudjuk hatékonyan megjavítani az elromlott gázkonvektorokat. Azért a sokéves tapasztalat után is találkozunk problémákkal. Egy azonos típusú konvektornál  is több fajta alkatrész lett gyárilag beépítve.

Némelyik barkácsolós  szaki,                 talán még  be is gyújtja a konvektort, és azt hiszi hogy minden rendben is van. Természetesen ez nem vonatkozik azokra a szakemberekre akik a konvektorokat tüzetesen átvizsgálják, és beállítják.

De nem ritka az az eset, ha nem gyullad be gázkonvektor , a szomszéd átjön egy  gyufával,        kiveszi az égéstérnél található csillámot,  begyújtja, és már működik is.

De ekkor már meg is oldódott a gázkonvektor  karbantartása, tisztítása, beállítása és a szénmonoxid mérés is?

Ez az egyik megoldás arra hogy a konvektor működjön.

De felmerül a kérdés hogy a gyár által kifejlesztett begyújtási móddal miért nem lehet begyújtani a konvektort.  Lehet  hogy más gond is van a konvektorral?

Mire van szükség  amit még egy gázkonvektor ellenőrzésnél meg kell vizsgálni.

-  A gáztörvények  előírásainak betartása, szemrevételezés alapján.

Ez a dolog sablonosnak tűnhet, de láttam már érdekesen, és szabálytalanul bekötött konvektorokat, amit csak fokozott felügyelet mellett szabad használni. (…….)

-   A  (www.gmbsz.hu)  szabályozza a gázhasználattal kapcsolatos lehetőségeket.  Ez az oldal nem ellenség!  Itt a megtörtént  gázbalesetekből alakult ki egy szabályrendszer, amit figyelembe kell venni!

-  Kéményes konvektornál a kémény állapotát, kéményseprő szakemberrel kell ellenőriztetni.  A legtöbb szénmonoxid mérgezéses baleset a kémények hibája miatt keletkezik. Az újabb típusú kéményes gázkonvektorok már rendelkeznek huzatmegszakítóval.  A régi gázkonvektoroknál  javasoljuk a beépítését.

- Parapetes gázkonvektorok javításánál ha a lángkép nem tökéletes, és ha az égőfej tisztítása után sem változik,

  és ha a külső parapet nem érhető el,  le kell venni a gázkonvektort, és ki kell tisztítani a légbeszívó, és az égéstermék elvezető nyílásokat.

- A következő lépés a gáztömörség vizsgálat. A gázszivárgás ellenőrzése műszerrel történik.  A műszer szinte minden apró szivárgást is jelez, amit mi meg sem érzünk.

- A szénmonoxid mérés a legfontosabb dolog a konvektor javításánál. Mivel színtelen, szagtalan gáz, nem érzékeljük. A szénmonoxid mérő a konvektor hőleadó  szerkezetében lévő legapróbb hibáját is kimutatja.

A tökéletes égés      mindenféle szakszavak említése nélkül, hogy a gázláng nem csak kéken, hanem túl sok piros, és sárga színű lánggal ég.  Ekkor már valami gond lehet a konvektorral. Általában egy karbantartás, égő tisztítás megoldja a problémát.

A rosszul beállított gázkonvektor hatásfoka sem megfelelő.

Budapesten a IV, XIV, XV, XVI. kerületben vállaljuk  a Fég Zeusz látványkonvektorok, Fég konvektorok javítása gyors határidővel.

a régebbi  f8,  és gf  típusú,

és az újabb Beáta konvektorok javítását, tisztítását, karbantartását.

Budapesten a IV,  kerület (újpest)     XIV kerület ( Zugló)  XV. kerület (Rákospalota, Pestújhely) XVI. kerület egész területén vállaljuk a konvektorok, fég vízmelegítők  gyors javítását.

Javítás, szerelés, tanácsadás:

Borbély János 06 30 8250130